Прекрасно пролетно утро

Posted: Март 26, 2012 in Uncategorized

Дојде пролетта. Неочекувано како брзи прсти на пијана во некаков заносен дурски потег ги развесели јаворите и нејзиниот опиум го расеа по градот. Убав прекрасен ден, почеток на пролетта, пролет секогаш различна, пролет секогаш убава, нацмеана, разиграна, надеж голема, надеж во секој човек, ден кога почнуваат да му се случуваат убавите нешта во животот и љубовта.

Едно прекрасно пролетно утро се разбудив од зуењето на пчелите кои со нетрпение чекаат да дојде пролед и да се пиштат да соберат мед од прекрасните цвеќиња. Кога погледнав низ прозорецот, златната и убава пролетвеќе беше долетена во нашиот крај.Пролетта е едно од најубавите годишни времиња. Сите ја чекаат со нетрпение, бидејки во пролет секое утро започнува со изгревањето на сонцето, со црцорот на птиците, мирисот на прекрасните цвеќиња и расцутените дрвја. Пролетта секој ја доживува на различен начин. Секое жбунче разцветува, секое дрвце разпупува. Како магија да се случува, кога пролетта ни се приклучува. Зимската руба кога ја преслекува, значи природата во пролед претекува. Ова душата им ја лекува. Кога природата шарено се облекува.

Прекрасно пролетно утро на убавата пролет.

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

w

Connecting to %s