Книгата отворен прозорец кон светот

Posted: Март 26, 2012 in Uncategorized

Книгата е најголемиот пријател на човекот.Таа настанала со самата појава на човекот на земјата. Книгата настанала како резултат за да се откријат многу нешта, за да човекот стекне повеке знаења. Таа ни служи да дознаеме многу откритија за кои се интересираме.

Книгата ни дава голем број на знаења,. Преку книгата можеме да дознаеме многу  работи кои нема да ги науциме никогас, ниту пак ке ги дознаеме. Ако не се чита книги, човекот нема да има многу знаења. Книгата е важен документ од кој можеме да дознаеме многу нешта со што повеќе ќе си го збогатиме речникот.

Книгата е отворен прозорец кон светот, преку кој мозат да се прочитат и откријат многу интересни случки и настани. Секој човек треба да има однос со книгата. Од книгите дознаваме се, затоа треба да се читаат многу книги, бидејќи “Книгата е отворен прозорец кон светот”

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

w

Connecting to %s