Љубомората негативна човечка особина

Posted: Декември 7, 2011 in Uncategorized

Секој човек свесно или несвесно во себе крие некоја одредена љубомора. 

Самото име што се изговара “љубомора” претставува нешто лошо и негативно за секој човек. Таа постепено те заразува и полека го уништува човечкиот разум и неговото мислење за самиот себе и за околината околу себе. Еданш и јас бев сведок на една таква непотребна искажена љубомора. Еднаш со другарите и другарките отидовме на прошетка, а никој од нас не забалежи дека една од другарките со себе носеше мал нож. Кога стиггнавме на големата полјана, седнавме и почнавме да разговараме и да се шалиме. Така јас на другарка ми и реков дека нејзината коса е многу убава и долга, додека на другата другарка дека нејзината коса е прекратка. Тогаш таа се налути и без да ја зебележиме го извади ножот и и ја исече косата на својата другарка. Сите вчудовидено гледавме и молчиме, а таа почна на цел глас ва вика дека сега нејзината коса е најубаваи почна да се смее. Дотогаш не бев видел некој во себе да крие толку љубомора и да наштети некому.

Затоа секој треба да вномава како се изразува и наместо со љубомора, својот став да го измени на нешто убаво и корисно, за да биде горд на самиот себе, па и другите да се гордеат со него. 

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

w

Connecting to %s