Детството најубавиот дел од животот

Posted: Декември 7, 2011 in Uncategorized

Детството е кутија исполнета со многу желби и посакувања кои честопати се помеѓу границата на фантазијата и реалноста.

Сон и желба за секое дете каде и да е во светот му е како пево да живее слободно, да има топол дом исполнет со љубов и разбирање на сите тие желби со отворено срце му ги посакува на секое дете во светот. Би сакал овие мои соништа да се реалност и секое дете да живее безгрижно и среќно. Детството претставува нешто најчисто и највистинито кое ке го почуствува детското срце. Тоа мало срце не треба и не смее да знае за тага, за глад, за жед, за кавга и за многу други работи кои се случуваат. Секој детски живот треба да биде исполнет со радост и смеа со игра и песна, за безброј соништа во кои невозможното станува возможно и вистинито. 

Секое дете без разлика дали е црно или бело, гладно или нахрането треба да живее во топол дом и за секое дете да има безброј исполнети и9 неисполнети желби  и фантазии во некое свое посебно катче како што е детскиот живот и детскиот недопирлив свет.

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промени )

Connecting to %s