Љубов

Posted: Декември 6, 2011 in Uncategorized

         Љубовта ја облагородува и оплеменува човечката душа. Љубовта е најсилното, најмоќното и најискреното чувство без кое немозе да се живее. Се раѓаме со љубов, живееме окупирани со љубов, даруваме љубов и се бориме за возвратена љубов.

Да се сподели љубов со најблиските е радост и среќа, мелем за човечката душа. Таа не води низ животот, ја облагородува и оплеменува душата и го збогатува сецето. Возвратената љубов ни дава желба и поттик за живет, додека невозвратената љубов носи разочарување и тага. Љубовта не избира сретства и методи за да се искаже. Испишани се илјадници страници песни, испеани милиони стихови за љубовта. За неа не постојат граници вера и националност. Љубовта кон татковината, природата, животните, блиските не меже да се измери, ниту пак да се сподели со било што. Таа е неизмерна, величенствена, длабока и неунуштлива. Љубовта е п, со љубовта се грижиме за блиските, зар постои поголема цена на љубовта? есна на душата која се слуша надалеку како мрамур излеана води кон морската шир. Без љубовта човекот е изгубен во патиштата на животот. Со љубов ние постоиме, таа не води кон посреќна и поубава иднина. Љубовта е песна на раѓањето, животот и смртта која ја компонира и слуша само срцето. Честопати љубовта е драма во три чина: започнува со поглед, продолжува со бакнеж, а заврчува со солзи. Човечката душа ке биде оплеменета и облагородена кога љубовта ке биде вечна и искрена. Сакам светлината на денот да биде исполнета со љубов, срцето да ја топли љубовт, а навечер ѕвездите да сјаат од љубов. Љубовта ја создава топлината во душата и се бори со злото, таа ја прави душата неуморна и безсмртна. Љубовта неумита и тогаш кога човечката душа заминува во неповрат. За љубовта зборуваме со саканите и тогаш кога не се меѓу живите,кога се далеку и тогаш кога неможат да не чујат.

          Стотици луге ја бараат среќата, илјадници убавината, милиони радоста, но сите ја бараме љубовта. Таа е ѕвезда водилка низ животот и тогаш кога душата умира љубовта само тагува. Со љубов се бориме за животните цели, со љубовта се грижиме за блиските, зар постои поголема цена на љубовта? За љубовта се воделе воњи, за љубовта гинеле, за љубовта се живее!!!

 

 

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

w

Connecting to %s